Badkamer

5 interessante badkamertrends in 2018

Functionaliteit, comfort, duurzaamheid en uitstraling staan hoog in het vaandel voor de badkamertrends van 2018. Deze vier punten lijken moeilijk te combineren, maar na even puzzelen blijken ze vaak goed samen te kunnen gaan. Nieuwsgierig hoe deze vier punten samengaan met de vijf badkamertrends van 2018? Lees dan snel verder!

Gebruik nissen in de muur voor objecten

Nissen in de muur voor objecten is dé ideale oplossing als je weinig ruimte hebt in de badkamer, met name in de douche voor al je shampoos en zeepjes. Nissen passen prima in de trendy en hippe badkamers van 2018. Naast dat ze stijlvol zijn, zorgen ze ook voor praktische opbergruimte. Hierdoor heb je geen extra kastjes meer nodig!

Een luxe nis inbouwen in de badkamer of toilet ziet er mooi uit én is erg praktisch. Geen uitstekende rekjes meer of losse flessen in de douche. Ze zijn te leveren in verschillende afmetingen gebaseerd op de hoogte, breedte en diepte. Ook zijn ze beschikbaar in verschillende kleuren zoals zwart, groen, geel. Je kan hierbij kiezen voor een matte of doorzichtige kleur. Verder zijn ze leverbaar in verschillende soorten materialen, denk hierbij aan ijzer, staal, koper en tin. Kortom, keuze genoeg tussen leuke combinatie en een must voor ieder badkamer!

Nis in badkamer

Waterbesparende kranen: goed voor het milieu en de portemonnee

Voor het douchen van personen is veel water nodig. Er wordt veel water en energie bespaard door het installeren van een waterbesparende kraan. Een bijkomend voordeel is dat je direct geld overhoudt aan deze waterbesparende kraan. De kranen zijn verkrijgbaar van verschillende bekende merken en in allerlei afmetingen. Verder kan je kiezen uit verschillende straalsoorten en kan je hierbij van stand wisselen tijdens het douchen. De waterverdeling bij de verschillende stralen is en blijft over de sproeigaatjes gelijkmatig.

Het onderhoud aan de kranen is ook zeer minimaal, aangezien deze bestaat uit chroom wat een beschermlaag biedt aan de kraan. De kraan laat zich ook eenvoudig schoonmaken waar nodig en zorgt ervoor dat kalk zich niet kan hechten. Ze zijn te verkrijgen met of zonder verlichting. Met verlichting kan je met één simpele druk de verlichting laten veranderen in verschillende soorten kleuren.

Waterbesparende kraan

Gouden elementen voor een luxe effect

Een echte trend van dit moment is gouden elementen in de badkamer. Goud is vrij opvallend, dus kies in eerste instantie vooral om goud terug te laten komen in kleine elementen. Door in de rest van de badkamer veel lichte kleuren te gebruiken, vallen de gouden details juist extra op. Bovendien geeft goud je badkamer een luxe uitstraling. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een gouden kraan, een gouden spiegel of zelfs een gouden badkuip!

Ga voor echt goud of een goudkleurig materiaal, afhankelijk van je budget. Het verschil tussen goudkleurig materiaal en echt goud is onder andere dat goudkleurig materiaal een grotere kans heeft op verkleuringen dan echt goud. Ook glanst echt goud meer dan een ander materiaal met een gouden kleur. Daar tegenover is een goudkleurig materiaal over het algemeen goedkoper dan echt goud. Dus zeker een investering om te overwegen!

Goud in badkamer

Douchen op een tegelvloer of een douchevloer

Een douche direct op de tegelvloer biedt comfort en veiligheid door het ontbreken van een drempel of verhoogde instap. Hierdoor heb je een kleinere kans dat je struikelt. Ook oogt je badkamer een stuk ruimtelijker, omdat de tegelvloer netjes in de gehele badkamer doorloopt. Een bijkomend voordeel hierbij is dat het water sneller over een groter oppervlakte wordt afgevoerd. Het water kan je laten afvoeren door middel van een stijlvolle douchegoot, zodat het douchewater geen kans krijgt de rest van de kamer in te lopen.

Een andere optie is een douchevloer. Veel douchevloeren bestaan uit acryl, kwartscomposiet en solid surface, die gelijk met de tegelvloer kunnen worden ingebouwd. Hierdoor geniet je van de voordelen van een douchevloer, zonder een hoge opstap. Door de strakke randafwerking van een solid surface douchevloer creëer je een prachtige strakke overgang met je tegelvloer. Een douchevloer uit solid surface is minder glad dan douchevloeren uit plaatstaal, wat de kans op uitglijden verkleint. De douchevloeren zijn, behalve in glanzend en mat wit, te leveren in andere kleuren, zodat je desgewenst een goede match kunt maken met de kleur van je tegelvloer.

Inloopdouche

Marmer: duurzaam, stijlvol en tijdloos

Marmer is, net als goud, een materiaal dat je badkamer een luxe uitstraling geeft. Vandaar dat marmer nooit uit de mode raakt. Of het nu gaat om klassieke badkamers of trendy badkamers, het materiaal is zeer populair. Het is een gouden combinatie samen met goud, maar kan ook zeer goed gecombineerd worden met andere materialen zoals metaal, steen of hout.

Marmer

Welke trends ga jij gebruiken?

Er is keuze genoeg uit de badkamertrends van 2018 om toe te voegen aan je badkamer. Wie weet combineer je meerdere trends of voeg je ze wel allemaal uit de lijst toe in je badkamer? Wat je ook kiest, met de badkamertrends van 2018 zit je altijd goed op het gebied van functionaliteit, comfort, duurzaamheid en uitstraling.

Previous post

There is no more story.

Next post

Tips voor creatieve muurdecoraties

The Author

Interieurfan

Interieurfan