VerlichtingWoonkamer

De mooiste design verlichting voor in huis

Wanneer je denkt aan het verbouwen van een huis, is de verlichting vaak iets waar je niet aan direct denkt, terwijl de verlichting juist heel belangrijk is voor de sfeer in het huis. Naast de kleur is het design natuurlijk ook belangrijk. Designverlichting gaat vaak samen met kunst, omdat de designlamp zelf namelijk ook vaak op een kunstwerk lijkt.Vaak wordt de verlichting gecombineerd met niet alledaagse materialen of artikelen.

Subtiele verlichting

Een subtiele verlichting is vaak een normale soort lamp die niet teveel in het beeld gezet zal worden. Dit soort verlichting kan natuurlijk door het hele huis geplaatst worden. De subtiele verlichting is vaak geplaatst op een plek die niet heel erg veel op zal vallen. Met een subtiele verlichting is de eventuele dimfunctie het grote voordeel Hiermee kan worden geswitcht tussen een felle en een rustige verlichting. Dit soort verlichting is handig vlakbij de bank of de eettafel.

 Indirecte-verlichting
Stoere lampen

Een stoere designlamp hoort vaak bij een industriële, landelijke huisstijl of een stoere jongenskamer. Vaak is deze verlichting bewerkt met houten en ijzeren elementen. Deze materialen geven wel een iets koudere look, maar er zijn ook modellen beschikbaar met een iets warmere kleur zoals koper. Dit soort lampen worden voornamelijk geplaatst boven de eettafel of een bureau.
Bijzondere soorten lampen

Zoals al eerder gezegd zijn er ook lampen die worden gecombineerd met kunstwerken. Hiermee kan jij jouw woonkamer onderscheiden van woonkamers met een standaard soort verlichting. De mogelijkheden hiervan zijn eindeloos. Zo kan je ervoor kiezen deze gewoon kant en klaar te bestellen, je kunt er zelf één ontwerpen of je kunt ervoor kiezen om deze zelf te maken. De laatste optie hoeft niet heel moeilijk te zijn. Er zijn genoeg modellen die heel makkelijk te maken zijn, maar ook een authentieke uitstraling hebben.

Staande lamp

Na een lange en intensieve dag zal je ongetwijfeld even op de bank willen ploffen om lekker te relaxen veel mensen zullen dit doen door lekker even bij te komen voor de tv. Uiteraard kan het ontspannen op vele andere manieren, zoals het lezen van een boek. Hiervoor heb je natuurlijk wel genoeg licht voor nodig. In dit geval kan een staande lamp de oplossing zijn. Deze kan je zo in elke hoek van de kamer plaatsen en is dus een must have voor fanatieke lezers. Naast het voordeel dat de lamp verplaatsbaar is, kunt u de lampenkap ook de andere kant op draaien als je vindt dat er teveel licht schijnt op de hoek waar je zit.

Staande-designlamp

Previous post

Creatieve ideeën om een open haard te gebruiken

Next post

Domotica: Je eigen ‘smarthome’

The Author

Jessy

Jessy