AccessoiresHandige tipsTrendsWoonkamer

Dé trend van 2018: een Scandinavische kerst

We zitten alweer in de maand december voor veel mensen de leukste maand van het jaar. December is een maand waarin warmte, gezelligheid en samenzijn centraal staan. In deze blog zullen wij je meer vertellen over de kersttrend van 2018: “de Scandinavische kerst”.

Decoraties: less is more

Kerst draait niet per se om het aantal decoraties. Waar kerstmis om draait is natuurlijk gezelligheid. Zelfs met kleine elementen kun je een gezellige sfeer creëren zelfs een kerstkrans kan het verschil al maken. Een Scandinavisch interieur is vaak gelinkt aan ruimtelijkheid en rust hierdoor worden de accessoires het liefst zo minimalistisch mogelijk gehouden. Denk bijvoorbeeld aan een kleine kerstboom of een klein kerststukje. Vaak zal er gebruik gemaakt worden van traditionele versieringen zoals een kerstkrans of ster. Wel zal de kerstverlichting vaak worden weggelaten, en worden vervangen worden door kaarsen. De verlichting zorgt natuurlijk voor de kerstsfeer en de gezelligheid binnenshuis.

Accessoires Scandinavische kerst

De natuur als decoratie

Zoals zojuist al is gezegd wordt er veel natuur in huis gehaald met een Scandinavische kerstfeest. Denk hieraan aan een echte kerstboom en eventueel een dennentak met kerstballen. Niet alleen is een echte dennentak gratis mee te nemen van buiten, maar je kunt het ook mooi combineren met je andere soorten decoratie. Hiermee ga je van een simpele decoratie naar een leuke kerstdecoratie. Naast dat je een metamorfose kan laten plaatsvinden voor heel weinig geld, heb je ook gelijk een leuke activiteit voor de kinderen voor het zoeken van takken die kunnen worden geknutseld tot een mooi natuurlijk decoratiestuk.

Natuurlijke versiering

Wit en brandweerrood

Zoals bijna iedereen weet zijn wit en rood de echte traditionele kerstkleuren. Dit is niet zonder reden. wit en rood zijn echte kerstkleuren hiermee kun je een gezellige en warme sfeer creëren rondom de kerstboom. Wit is een veel voorkomende kleur tijdens een Scandinavische kerst zeker als deze kleur met rood gecombineerd wordt. Het kerstfeest is een christelijk feest in het christendom staat de kleur wit voor feest, vreugde en reinheid. Deze kleuren zijn dus heel toepasselijk tijdens een heilig feest zoals kerst.
De tweede veel voorkomende kleur is de kleur rood. Rood staat voor passie, liefde en warmte. Deze drie eigenschappen komen terug in het kerstfeest. Niet alleen hierdoor is er gekozen om van rood een kerstkleur te maken.

Previous post

Tips voor het inrichten van een kinderkamer

Next post

Tips om jouw tuin geheel summerproof te maken!

The Author

Jessy

Jessy