Handige tipsTrendsTuin

Tips om jouw tuin geheel summerproof te maken!

De zomer is het seizoen waar veel Nederlanders naar uitkijken, het is een tijd om te ontspannen in de zon. Maar, voor veel tuiniers is het een seizoen met bizarre hitte en droge omstandigheden. Zomer betekent voor hun: constant water geven, planten voeden en waken voor de droogte. Dit jaar verwachten we zelfs een warmere zomer dan gemiddeld. Of je tuin er nu is om te ontspannen na een lange dag, het een speelruimte voor de kinderen is of een plek is om kruiden en groenten te verbouwen, met deze tips maak jij jouw tuin geheel summerproof!

 

Zoek de schaduw op

Hoewel de meeste het liefst de hele dag in de zon zitten, kan te veel zonlicht negatieve gevolgen hebben. Vermijd verplicht binnen zitten door de zomerstralen, creëer een schaduwrijke plek in je tuin. Zelfs voor tuinen zonder natuurlijke schaduwgebieden of grote bomen, zijn er tal goedkope opties die ervoor zorgen dat er comfortabel ontspannen kan worden, weg van de schittering van de zon. Een bekende en voornamelijk budgetproof optie: de parasol. Een parasol is een geweldige aanvulling die elke hoek een koel plekje kan maken. Het is niet enige voordeel dat ze voor ontsnapping aan de zon zorgen. Parasols zijn makkelijk te verplaatsen en kunnen zo opgesteld worden dat je de gehele dag uit de zon bent, zelfs als je van plaats in de tuin veranderd.

 

Voldoende hydratatie

Regelmatig water geven is essentieel als je wilt dat je tuin nog de herfst ziet. De beste tijd van de dag om water te geven is ‘s morgens vroeg, dan is de zon namelijk nog ‘zacht’. Als het door je persoonlijke planning niet mogelijk is om de planten ‘s ochtends water te geven, probeer dan in de middag de tijd te nemen om dit alsnog te doen. Hoewel het logischer lijkt om de planten na zonsondergang water te geven, wordt dit niet aangeraden. Er kan dan schimmelaantasting voorkomen bij de planten, een voorbeeld hiervan is: meeldauw. Als de bladeren tijd hebben om te drogen kan dit voorkomen worden.

 

Kleurgebruik: toe aan wat anders?

Zo nu en dan is het leuk om wat aan het interieur te veranderen. Hetzelfde geld voor de inrichting van je tuin. Je kan al snel en gemakkelijk verandering maken in je tuin door bijvoorbeeld bloempotten in een andere kleur te gebruiken. In de zomer komen felle kleurtjes goed van pas. Maar je kan ook denken aan nieuwe stoelkussens, fleurige tafelkleedjes of een buitentapijt!

 

 

 

Previous post

Dé trend van 2018: een Scandinavische kerst

Next post

Welk type raamdecoratie past in jouw huis?

The Author

Interieurfan

Interieurfan