Handige tipsWoonkamer

Tips voor creatieve muurdecoraties

De woonkamer kan wel als het hart van het huis worden gezien. Als het visitekaartje van jouw huis, maar ook als plek waar we lekker thuis kunnen komen, is het belangrijk dat de woonkamer als een gezellige en warme plek wordt gezien. Er zijn enkele factoren die dat gevoel kunnen versterken, zoals creatieve muurdecoraties.

De meest bekende muurdecoratie is natuurlijk een leuk schilderijtje, maar er zijn nog vele andere kanten die je op kunt. Juist omdat er zoveel mogelijk is kan het zijn dat je door de welbekende bomen het bos niet meer ziet. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat je creativiteit eens de vrije loop! Wij geven je wat tips om je op weg te helpen.


Welke materialen kun je gebruiken?

Zoals eerder is gezegd zijn de mogelijkheden aan muurdecoraties eindeloos. Dit geldt ook voor de materialen die te gebruiken zijn. De meest populaire materialen zijn hout en staal. Deze materialen kun je in vele vormen kopen of zelf maken, zodat je alle kanten op kunt. Naast deze materialen kun je natuurlijk ook andere materialen gebruiken. Zo kan je naast decoraties aan de muur hangen ook ervoor kiezen om daadwerkelijk de wand te decoreren door middel van behang of een mooie muursticker. Hieronder vertellen we je op welke manier je hout en staal kunt gebruiken als muurdecoratie.

Hout

Uiteraard heeft het gebruik van hout een sterke invloed op de warmte en gezelligheid van de woonkamer. De tip die wij meegeven is het afwisselen van de houttinten. Deze zullen elkaar versterken. Het materiaal hout kun je in elke ruimte terug laten komen. Maak in de slaapkamer bijvoorbeeld een paar planken met hetzelfde hout als in de woonkamer. Zo trekt u de stijl gemakkelijk door naar andere ruimtes.

Muurdecoratie woonkamer

Staal

Het materiaal staal wordt vaak gecombineerd met hout, bij creatieve muurdecoraties geldt hiervoor geen uitzondering. Staal alleen is vaak een koud element vooral omdat het materiaal vaak in context wordt gezien met een industriële look. Om het staal iets warmer te maken kan het gecombineerd worden met hout en planten. Zo creëert u tegelijkertijd ook een stoere look.

Soorten muurdecoratie

Naast de materialen is er ook een andere keuze die overwogen moet worden, namelijk het design. Doordat er eindeloos veel mogelijkheden zijn, kun je qua design alle kanten op. Hieronder geven we je enkele voorbeelden van de soorten wanddecoraties.

Wereldkaart

Wereldkaarten zijn populaire vormen qua wanddecoratie. De wereldkaarten zijn er in allerlei soorten designs en materialen. Een tip is om de stijl van de woonkamer consistent te houden. Het gebruiken van veel verschillende soorten materialen door elkaar is af te raden, aangezien de ruimte dan snel rommelig zal ogen. Houdt daarom de wereldkaart in dezelfde stijl als de rest van de woonkamer. Het mooiste is natuurlijk wel wanneer de wereldkaart in de kamer opvalt!

Muurdecoratie wereldkaart hout

Schilderij op canvas

Een schilderij op canvas is een veel gebruikt element in de woonkamer. Een canvas aan de muur is een leuke manier om de woonkamer levendig te houden, in tegenstelling tot de stoere en robuuste look van hout. De herinnering aan mooie momenten geeft een warm en welkom gevoel voor bezoekers, maar ook als je zelf thuis komt. Mede door deze reden is een schilderij op canvas een tip dat niet kan ontbreken in dit lijstje.

De klok

De klok is uiteraard een belangrijk element in de woonkamer. Niet alleen voor praktische redenen, maar de klok functioneert ook prima als decoratie. Voor iedereen is er een klok te vinden die goed bij je persoonlijke smaak past. Wil je een grote klok of misschien toch een kleine? Ook qua materialen zijn er meer dan genoeg keuzemogelijkheden. Mocht de klok een eyecatcher moeten worden dan geven wij als tip mee om een klok te kiezen met een bovengemiddeld formaat en met bijzondere details zoals romeinse cijfers.

Spiegels

Naast het feit dat de woonkamer warm en gezellig moet zijn, speelt het uiteraard ook mee dat de ruimte praktisch moet zijn. Dat een spiegel praktisch is valt niet te ontkennen. Maar naast de praktische rol fungeert de spiegel ook als decoratie. Wil je de spiegel ook als wanddecoratie gebruiken? Dan geven wij als tip mee om voor grote spiegel te kiezen, bijvoorbeeld in een mooie klassieke stijl of juist met een stoere industriële look. Ook leuk: een grote spiegel zorgt er meteen voor dat de ruimte groter oogt!

Muurdecoraties: echte eyecatchers in iedere ruimte

De wereldkaarten op de muur zijn veel voorkomende vormen van wanddecoratie, deze wereldkaarten kan je opdelen in subcategorieën. Zo heb je naast een houten wereldkaart ook een model in staal en in stickervorm. Schilderijen op canvas hebben een levendige uitstraling in de woonkamer, gasten zullen zich hierdoor meer welkom voelen. Zoals eerder was te lezen zijn er heel veel manier om je muur te decoreren, zo kan je bijvoorbeeld spiegels gebruiken zodat de ruimte groter oogt. De klok kan fungeren als mooie eyecatcher maar kan ook gezien worden als alleen een praktisch element in het huis.

Previous post

5 interessante badkamertrends in 2018

Next post

Creatieve ideeën om een open haard te gebruiken

The Author

Jessy

Jessy