Handige tipsSlaapkamer

Tips voor het inrichten van een kinderkamer

In een mooi huis met een mooi interieur horen natuurlijk ook mooie slaapkamers. Je kunt ervoor kiezen om de stijl in het huis door te trekken tot in de slaapkamer. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om deze naar smaak in te laten richten. In deze blog geven wij je handige tips voor het inrichten van een kinderkamer.

Een bijpassend bed

Het is de droom van ieder kind om in een stoer bed te slapen. Om een goed bed te kunnen kiezen kun je het beste kijken naar de stijl van de kamer. Als je een stoere jongenskamer wilt maken dan kun je kiezen voor een auto bed of een bed in de vorm van een kasteel. Voor een meisjeskamer kan je gebruik maken van een schattig ledikantje of een echte prinsessen bed in een zachte kleur, zoals wit of roze. Tot slot vraagt een tienerkamer weer om een heel ander soort bed, bijvoorbeeld een model met kastjes onder het bed. Hierdoor zal er meer ruimte zijn om te studeren of te relaxen.

Bed voor in een kinderkamer

Voldoende ruimte

In elk soort slaapkamer moet er voldoende ruimte zijn, of het nu gaat om een kinderkamer of tienerkamer. De ruimte in een tienerkamer is belangrijk om te kunnen studeren of te relaxen. Er zijn voldoende manieren om ervoor te zorgen dat de kamer vrij kan blijven van rondslingerende spullen. Een voorbeeld om de kamer geordend te maken zijn een kast of een bed met lades. In een kinderkamer is meer vrije ruimte nodig dan bij een tienerkamer. Deze ruimte is bedoeld om te kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

Kinderkamer

Behang of verf

De muren en de vloer zijn de basis voor een kamer, deze keuzes hebben een grote invloed op de sfeer van de ruimte. In een jongenskamer kan er gekozen worden voor steigerhout als muurdecoratie, dit is niet de meest voor de hand liggende optie. Een optie die meer voor de hand ligt is natuurlijk verf of behang. Behang is een wandafwerking waarbij de opties eindeloos zijn, hiermee kan je elk mogelijk motief creëren. Een tip voor de keuze van het behang is om te kiezen voor een meer neutrale print. Bij kinderen heb je bepaalde fases die meestal van korte duur zijn. Mocht je willen kiezen voor bijvoorbeeld een ridder behang dan kun je dit beter nogmaals overwegen. Een argument om toch misschien te kiezen voor verf is het gemak. Over het algemeen is verven een stuk gemakkelijker en sneller dan behangen. Daarnaast is verven ook een stuk goedkoper dan behang.

Previous post

Tips voor het maken van een werkplek aan huis

Next post

Dé trend van 2018: een Scandinavische kerst

The Author

Jessy

Jessy