AccessoiresTrendsUncategorized

Welk type raamdecoratie past in jouw huis?

Raamdecoratie. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, ze zorgen voor sfeer in het huis en zijn tevens functioneel. In deze blog ontdek je de voor-en nadelen van de verschillende mogelijkheden. Bij het maken van een keuze is het van belang om te weten waar je de raamdecoratie voor wilt gebruiken. Is het voor de sier, moet het juist verduisterend zijn of toch een combinatie van allebei?

 

Gordijnen: verduisterend of lichtdoorlatend?

Gordijnen zijn er in vele materialen, kleuren en prints, ze zijn er dus voor elke kamer stijl en type woning. Gordijnen, en dan voornamelijk dikke gordijnen, zijn geweldige isolatoren, ze houden de warmte binnen in huis. Tevens zijn ze ook geweldig in het blokkeren van zowel geluid als licht, dit is een reden dat veel mensen gordijnen hebben, met name in hun slaapkamers.

Een nadeel van gordijnen is dat ze geheel open of gesloten zijn. Met open gordijnen is de gehele omgeving te zien vanuit het raam, ideaal als je in een rustige omgeving woont. Als je echter in een drukke omgeving woont zullen mensen niet stoppen met naar binnen gluren. Het is verstandig om op basis van locatie te beslissen of gordijnen de juiste keuze zijn.

 

Jaloezieën: voor ieder kozijn wat wils

Het mooie van jaloezieën is dat er zo’n geweldige grote keuze is. Er zijn veel verschillende soorten en ze zijn allemaal aanpasbaar naar jouw persoonlijke voorkeur! Het handige van jaloezieën is dat je de lichtinval kan aanpassen door de lamellen te kantelen. Tevens geven ze een frisse uitstraling aan iedere woning.

De twee meest voorkomende materialen zijn hout en PVC. Jaloezieën zijn relatief goedkoop voor hun luxe uitstraling. Tevens kunnen ze op maat gemaakt worden, zo is er een jaloezie voor ieder kozijn. Echter zijn jaloezieën niet de beste optie als u op zoek bent naar privacy of het licht geheel wilt blokkeren. Hoewel ze niet worden aanbevolen voor uw slaapkamer, passen ze mogelijk wel in uw keuken.

 

Shutters: de raamdecoratie trend van 2019

Een nog niet relatief bekend type raamdecoratie is: de shutters. Shutters zijn het hele jaar door handig, in de zomermaanden laten ze de zon verblinden en in de wintermaanden houden ze de warmte binnen. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken door hun eenvoudige ontwerp.

Shutters zijn er in veel verschillende stijlen, kleuren en materialen. Hoewel ze meestal van hout zijn, zie je ze tegenwoordig ook vaker van PVC. Shutters kunnen zo gemaakt worden dat ze passen op de meest lastige kozijnen! Houd er rekening mee dat de levertijd van shutters gemiddeld 10 weken bedraagt.

 

Previous post

Tips om jouw tuin geheel summerproof te maken!

Next post

This is the most recent story.

The Author

Interieurfan

Interieurfan